کتاب نور
«هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ مِنْهُ آياتٌ مُحْكَماتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أُخَرُ مُتَشابِهاتٌ»

آن زمان که پیامبر اسلام (صلی الله عليه وسلم) در صحرای خشک و بی آب وعلف حجاز، مردم را به یکتاپرستی دعوت کرد وسه اصول اصلی اسلام را به یارانش تعلیم می داد هنگامی که از معاد وایمان به تحقق آن بحث می کرد همیشه این سوال مطرح بوده است که قیامت کی می آید و رسول خدا (صلی الله عليه وسلم) جوابی که به این سوال می داد شاید انتظار آن هرگزنمی رفت.
آن هنگام مردی به خدمتش رسید و پرسید «مَتَی السّاعَة» یعنی قیامت کی می آید ؟ و پیامبر در کمال آرامش تنها با مطرح کردن سوالی به جواب سوال پرداخت وفرمود :
«فَمَا أًًًَعدَدتَ لَها » برای آن روز چه چیزی را آماده کرده اید و در واقع این سخن یعنی چه چیزی را پیش از خود برای آن روز فرستاده اید؟
آیا آمادگی رو بروشدن با آن وضعیت را دارید؟ آن مرد گفت:
« أَعدَدتَ لَها حبَّ الله ِ وَ رَسُولِهِ » یعنی توشه ای که آماده کرده ام محبت خدا و محبت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است آن بزرگوار فرمودند: «اَنتَ مَعَ مَن اَحبَبتَ» شما در روز قیامت به همراه محبوب خودت و آنکه دوستش داری خواهی بود. اما نزدیکی قیامت حرفی است که از سال ها پیش و شاید به درازای تاریخ اسلام بر زبانها جاری می شود پس باید گفت بعد از 1400سال الان قیامت نزدیکتر است جواب چنین سوالی درنهایت آیات قرآن کریم است که خداوند می فرماید:

برای مشاهده به ادامه مطلب برید


برچسب‌ها: قيامت از ديدگاه قرآن,
ادامه مطلب
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:52 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

وقتی وسیله‌ای را خریداری‌ می‌کنیم، اولین کاری که انجام‌ می‌دهیم، بروشور آن را مطالعه ‌می‌کنیم و طرز استفاده و بهره برداری از آن را مورد توجه قرار‌ می‌دهیم؛ زیرا‌ می‌ خواهیم با آن وسیله زندگی راحت تر و بهتری داشته باشیم. قرآن کریم هم کتاب زندگی ماست و خالق عالم یعنی؛ خدای مهربان، انسان را […]

وقتی وسیله‌ای را خریداری‌ می‌کنیم، اولین کاری که انجام‌ می‌دهیم، بروشور آن را مطالعه ‌می‌کنیم و طرز استفاده و بهره برداری از آن را مورد توجه قرار‌ می‌دهیم؛ زیرا‌ می‌ خواهیم با آن وسیله زندگی راحت تر و بهتری داشته باشیم. قرآن کریم هم کتاب زندگی ماست و خالق عالم یعنی؛ خدای مهربان، انسان را بدون هدف و بدون برنامه رها نکرده است. خداوند تمام برنامه‌های زندگی را در این کتاب که کتاب زندگی بشر است آورده و راه و رسم زندگی را برای ما روشن ساخته است. بنابراین ما باید تلاش کنیم قرآن را در تمام صحنه‌های زندگی خویش وارد کنیم و از قرآن بالاترین بهره را ببریم. شاید با این مقدمه، سؤالی به ذهن شما بیاید که‌ ما چگونه قرآن را وارد زندگی خود کنیم و با قرآن زندگی کنیم؟ برای پاسخ به این سؤال، خوب است ما کارهای یک شبانه‌روز خود را مورد بررسی قرار دهیم و آیات متناسب با زندگی خودمان را از قرآن استخراج کنیم.

خدایا! کی از خواب بیدار شوم و چه عملی انجام دهم؟

برای مشاهده به ادامه مطلب برید

 


برچسب‌ها: پرسش از شما، پاسخ از خدا!,
ادامه مطلب
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:44 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

حق، واژه اى عربى است و معادل آن در زبان فارسى هستى پایدار و ثبوت است، یعنى هر چه از ثبات و پایدارى برخوردار باشد.

 

كلمه حق و مشتقات آن در قرآن كاربرد فراوان دارد «الحق» 194 بار، «حق» 33 مرتبه، «حقاً» 17 مرتبه و «حقّه» سه بار در قرآن به كار رفته است.(۲) این واژه كه به صورت مصدر، اسم مصدر و صفت در آیات قرآن به كار رفته است، در معانى بسیارى به كار رفته است كه برخى از آنها عبارتند از:

 

قرآن «زخرف / 29»، اسلام «اسراء / 81»، عدل «اعراف/ 81»، توحید «زخرف/ 86»، صدق «یونس/ 4»، قرض «بقره / 282»، دلیل «حج / 4» و.. .. برخى از مفاهیم حق در قرآن با اصطلاح بكار رفته از طرف حقوقدانان و فقیهان، هماهنگ و همخوان است، مانند آیات:«و فى أموالهم حقّ للسائل و المحروم» (ذاریات/ 19) ترجمه: و در اموال آنها حقى براى سائل و محروم است. «والذین فى اموالهم حقّ معلوم. للسائل و المحروم»( معارج/ 24 و 25) ترجمه: و آنها كه در اموالشان حق معلومى است براى تقاضا كننده و محروم. «فإن كان الذى علیه الحقّ سفیهاً او ضعیفاً» (بقره/ 282) ترجمه: و اگر كسى كه حق بر ذمه اوست سفیه یا ضعیف است.«فلیملل الذى علیه الحقّ» ( بقره / 282) ترجمه: و آن كسى كه حق بر عهده اوست باید املا كند. «ف آت ذاالقربى حقّه و المسكین و ابن السبیل» (روم/ 38) ترجمه: پس حق نزدیكان و مسكینان و در راه ماندگان را ادا كن.

 


برچسب‌ها: حق در قرآن,
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:43 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

قرآن و حقوق بشر

حقوق طبیعی انسان  از مبانی حقوقی قرآن
حق حیات
یكى از حقوق طبیعى كه بسیار مورد توجه فلاسفه حقوق قرار گرفته حق حیات است و به اصطلاح برخى از فلاسفه، صیانت ذات حق طبیعى انسان است. حق حيات عبارت است از اينكه انسان حق بنيادي براي زندگي كردن دارد. از آنجايي كه حقوق بشر منوط به زنده بودن بشر است، حق زندگي بر حقوق ديگر اولويت دارد؛ زيرا بدون حيات، ديگر حقوق، ارزش يا  كاربرد ندارد.(۱)اصل اساسي در حقوق بشر اين است كه هيچ كس را نمي‌توان به صورت خودسرانه از حق حيات محروم نمود. اين اصل اين نتيجه را در بردارد كه دولت‌ها مي‌توانند حق حيات را مشروط به رعايت قوانين و رويه‌هاي قضايي سلب كنند.(۲)در قرآن، حیات، موهبتى الهى خوانده شده و هیچ فرد یا مجموعه اى نمى تواند این حق را از فرد سلب كند و یا به صورت فیزیكى و غیرفیزیكى به جسم و روح انسان آسیب برساند. (۳)
اتقتلوا النفس التى حرّم الله إلاّ بالحقّ» (اسراء / 32) ترجمه: و كسى را كه خداوند خونش را حرام شمرده نكشید جز به حق. «ولاتقتلوا أولادكم خشیة إملاق نحن نرزقهم و إیّاكم إنّ قتلهم كان خطأ كبیراً» ( اسراء/ 31) ترجمه: و فرزندان تان را از ترس فقر نكشید! ما آنها و شما را روزى مى دهیم؛ بى تردید كشتن آنها گناه بزرگى است. «ولاتقتلوا أنفسكم إنّ الله كان بكم رحیماً» (نساء/ 29) ترجمه: خودكشى نكنید، خداوند نسبت به شما مهربان است.
برای مشاهده به ادامه مطلب برید

برچسب‌ها: قرآن و حقوق بشر,
ادامه مطلب
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:40 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

ما که از عشق حسین (ع) دم می زنیم
کوچه ها را رنگ ماتم می زنیم
پس چرا هر لحظه با رفتار خود
بر دل صاحب زمان (عج) غم می زنیم


برچسب‌ها: یاحسین(ع),
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:39 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

رهبر انقلاب
وقتی که از خون ترسیدیم، از آبرو ترسیدیم، از پول ترسیدیم، بخاطر خانواده ترسیدیم، بخاطر دوستان ترسیدیم، بخاطر راحتی و عیش خودمان ترسیدیم، به خاطر پیدا کردن کاسبی، برای پیدا کردن یک خانه دارای یک اتاق بیشتر از خانه قبلی، وقتی بخاطر این چیزها حرکت نکردیم، معلوم است، 10 نفر مثل امام حسین هم که بیایند همه شهید خواهند شد.

( بازخوانی بیانات رهبر انقلاب درباره نقش خواص و عوام در نهضت عاشورا )


برچسب‌ها: رهبر انقلاب,
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 17:37 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]

مهجوريت قرآن در ميان مسلمانان داراي عوامل و زمينه‌هاي فراواني است كه فقط به اهم آنها اشاره می کنم:

1- تلاش براي جداكردن اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ از قرآن
مطابق حديث شريف ثقلين، قرآن و عترت پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ دو وديعه الهي و دو گوهر گرانبهاي به جاي مانده از رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ هستند كه مايه سعادت انسان‌ها و جوامع بشري به حساب مي‌آيند.
«اني قد تركت فيكم الثقلين ما ان تمسكتم بهما لن تضلّوا بعدي و احدهما اكبر من الاخر: كتاب الله حبلٌ ممدود من السماء الي الارض و عترتي اهل بيتي. الّا و انهما لن يفترقا حتي يردا عليّ الحوض».(1)
قرآن و عترت براي ارائه دين كامل و صالح براي اعتقاد و عمل دو ثقل متحدند و بر اساس حديث ثقلين، عترت منهاي قرآن، «عترت منهاي عترت»خواهد بود و همچنين قرآن منهاي عترت به منزلة «قرآن منهاي قرآن»خواهد بود. پس قرآن و عترت در ارائة دين جامع، به منزلة يك حجت الهي هستند.(2)

برای مشاهده به ادامه مطلب برید


ادامه مطلب
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 15:29 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]
ای کمیل ! مهم نیست که تو نماز بخوانی و روزه بگیری و صدقه بدهی ، بلکه مهم آن است که نماز را با قلبی پاک و بی آلایش و مورد رضایت خداوند بجا آوری ، آن هم با فروتنی کامل و کوشش پی گیر و مستمر .
بنابراین هنگام رکوع و سجود و دیگر کارها بین آن دو ، رگ ها و بندبند استخوان هایت ، همه باید از خلوص و بی آلایش تو در عبادت حکایت کنند ، تا آنجا که همه نمازهایت را باهمین حالت بجا آوری اضافه بر این ، بنگر که در چه لباسی نماز می گزاری و بر چه مکانی نماز می خوانی ، که اگر از راه درست و حلال به دست نیامده باشد ، پذیرفته نخواهد شد .
     امام علی علیه السلام

برچسب‌ها: چگونه باید نماز خواند؟,
[ شنبه 17 اسفند 1392 ] [ 15:23 ] [ میلاد شهسواری ] [ ]
صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 ... 8 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم میلاد شهسواری هستم و از خدمتگذاران کوچک قرآنی که هدفم توسعه فرهنگ قرآنی هستش و انشاالله که مورد رضایت خداوند متعال قرار گرفته باشه. والسلام علیکم
نويسندگان
لينک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کتاب نور و آدرس http://ketabenor.lxb.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.تبادل لینک ما فعال هست از همکاری شما متشکریم.





امکانات وب

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 64
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1